Η σκολίωση είναι μια πάθηση κατά την οποία η σπονδυλική στήλη στην εφηβική ηλικία κάμπτεται και στρέφεται κατά τον άξονα της δηλαδή το παιδί εμφανίζει μια πλάτη, η οποία δεν είναι ίσια, πολλές φορές καμπουριάζει και ο ένας ώμος όταν στέκεται σε στάση προσοχής είναι πιο χαμηλά από τον άλλο.

Ασκήσεις σκολίωσης

Εάν έχετε διαγνωστεί με σκολίωση, είναι σημαντικό να αποκτήσετε μεγαλύτερη επίγνωση του σώματός σας, ειδικά της σπονδυλικής σας στήλης. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε την αυτοδιόρθωση για να αλλάξετε τη θέση της σπονδυλικής στήλης κατά τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Για την πρακτική, έχουμε αναπτύξει ένα πρόγραμμα άσκησης στο σπίτι που επικεντρώνεται στην ενίσχυση του κέντρου, την ιδιοδεκτικότητα  και τη στάση του σώματος. Οι ασκήσεις σκολίωσης πρέπει να γίνονται με προσοχή και να εκτελούνται με σωστή τεχνική. Ο στόχος είναι να προωθηθεί η συμμετρία της σπονδυλικής στήλης για να ανακτηθεί η ευθυγράμμιση του κορμού.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης στο σπίτι. Αυτές οι ασκήσεις δεν πρέπει να αντικαθιστούν τις οδηγίες του γιατρού σας.