Η μηριαία νευροπάθεια, που ονομάζεται επίσης δυσλειτουργία του μηριαίου νεύρου, είναι μια πιθανή αιτία προβλημάτων κίνησης και αισθήσεων στα πόδια. Η μηριαία νευροπάθεια εμφανίζεται όταν κάτι επηρεάζει το μηριαίο νεύρο, το οποίο ξεκινά από τη λεκάνη και φτάνει μέχρι το πόδι. Το μηριαίο νεύρο βοηθά το πόδι σας να κινείται και δίνει αίσθηση στο μπροστινό μέρος του ποδιού.

Συμπτώματα Μηριαίας Νευροπάθειας


Τα κύρια συμπτώματα της μηριαίας νευροπάθειας είναι πόνος, κάψιμο, μυρμήγκιασμα και μειωμένες αισθήσεις ή μούδιασμα στο πόδι. Μπορεί επίσης να παρουσιάσετε αδυναμία στο προσβεβλημένο πόδι. Για παράδειγμα, μπορεί να λυγίσει ξαφνικά ή μπορεί να έχετε πρόβλημα να ανεβείτε μια σκάλα.

Συντηρητική Θεραπεία

Η θεραπεία ατόμων με παγίδευση νεύρων στο ισχίο και την περιοχή της πυέλου μπορεί να είναι δύσκολη. Το Manual Therapy, οι ασκήσεις διατάσεων και ενδυνάμωσης, η αερόβια προετοιμασία και η γνωσιακή-συμπεριφορική εκπαίδευση(κατανόηση των μηχανισμών του πόνου και των στρατηγικών αντιμετώπισης) είναι οι πιθανές παρεμβάσεις. Μια λεπτομερής εξέταση και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θεραπείας θα πρέπει επίσης να αξιολογεί και να κατευθύνει τη θεραπεία και στα μη φυσιολογικά κινητικά πρότυπα που επηρεάζουν το ισχίο και τη λεκάνη, όπως συμβαίνει συχνά με την πρόσκρουση του μηριαίου οστού στην κοτύλη.

Η Κινητοποίηση Νευρικού ιστού είναι μια τεχνική Μanual Τherapy που προσπαθεί να βελτιώσει τη νευροδυναμική λειτουργία του νεύρου, αποκαθιστώντας την ισορροπία μεταξύ των σχετικών κινήσεων του νεύρου και των γύρω δομών του. Οι τεχνικές περιλαμβάνουν τη διευκόλυνση της ολίσθησης των νεύρων, τη μείωση της προσκόλλησης των νεύρων, την καλή μικροκυκλοφορία, τη μείωση του ενδονευρικού οιδήματος.
Η Κινητοποίηση του νευρικού ιστού απαιτεί γνώση της ανατομικής θέσης του νευρικού ιστού καθώς και εμπειρία στην εφαρμογή της τεχνικής κινητοποίησης του νεύρου που ασκεί συμπτωματολογία στην συγκεκριμένη περιοχή. Για παράδειγμα, η Κινητοποίηση του Ισχιακού Νεύρου θα συνδύαζε κινήσεις κάμψης ισχίου, έκτασης γόνατος και ραχιαία κάμψη πέλματος, ενώ η Κινητοποίηση Μηριαίου Νεύρου θα συνδύαζε την έκταση του ισχίου και την κάμψη του γόνατος. 

Leave a comment