Πολλοί άνθρωποι βιώνουν δύσκαμπτες αρθρώσεις αμέσως μετά το ξύπνημα. Το να ξαπλώνετε για αρκετές ώρες για ύπνο μειώνει τις ποσότητες υγρών, καθιστώντας τις κινήσεις των αρθρώσεων πιο δύσκολη το πρώτο πράγμα το πρωί.

Η ακαμψία της άρθρωσης μπορεί να είναι ήπια και να επηρεάζει την κινητικότητά σας μόνο για μια σύντομη περίοδο κάθε πρωί ή μετά από παρατεταμένες χρονικές περιόδους καθιστή θέση. Η ακαμψία μπορεί επίσης να είναι πιο σοβαρή και να επηρεάσει την κινητικότητά σας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο πόνος και η φλεγμονή συνοδεύουν τη δυσκαμψία των αρθρώσεων. Αυτό μπορεί να κάνει επώδυνο το περπάτημα, την ορθοστασία ή το βάρος στις αρθρώσεις σας.

Δεν είναι όλες οι δύσκαμπτες αρθρώσεις το αποτέλεσμα της ηλικίας. Πολλές άλλες καταστάσεις μπορεί να προκαλέσουν δύσκαμπτες αρθρώσεις. Αυτά περιλαμβάνουν την αρθρίτιδα, τον ερυθηματώδη λύκο και τη θυλακίτιδα. Οι παράγοντες του τρόπου ζωής, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής και της διαχείρισης βάρους, μπορούν επίσης να επηρεάσουν την κινητικότητα των αρθρώσεων.

Leave a comment